1BTEC
Türkiye’de, k12 düzeyinde, ilk kez ve sadece TED okullarında uygulanan BTEC (İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlilik) programı, Pearson tarafından akredite edilen uluslararası bir meslek edindirme programıdır. Amacı, mevcut eğitim sistemini uygulama odaklı, pratik, canlı bir modern eğitim modeli ile desteklemektir. Dünya çapında kabul edilen mesleklere ulaşmakta ve yurtdışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexel’in denklik kabul ettiği BTEC programları, öğrencilerin yüksek öğretime girişte ihtiyacı olan becerileri geliştirmeyi ve onlara hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlilikleri kazandırmayı hedeflemektedir. İş dünyasının ve çağın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan BTEC programları, Avrupa, ABD, Asya ve Avustralya üniversiteleri tarafından kabul görmektedir. BTEC ilgili alanlarda uluslararası geçerliliği bulunan mesleki yeterlilik belgeleri sağlar. Bu belgeler “Avrupa Yeterlilik Çerçevesi” ile uyumlu seviyelere ve kredi değerlerine sahiptir.
2MUN
Model United Nations (MUN) çalışmaları, öğrencilerimizin önemli dünya meseleleri konusunda bilgi sahibi olmalarını ve araştırma, tartışma ve yazma yoluyla bu meselelere gerçekçi çözümler bulabilmelerini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. MUN çalışmalarına katılan öğrenciler küresel ısınma, kaybolan yağmur ormanları, gelişmekte olan ülkelerdeki yoksulluk gibi dünya meselelerini araştırarak çalışırlar. Resmi dili İngilizce olduğundan MUN programı, kazanmış oldukları dil becerilerini son derece üst düzey konularda kullanma olanağı sunmaktadır. Öğrencilerimiz her yıl gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında düzenlenmekte olan MUN konferanslarına hazırlanmaktadır. Bu konferanslarda öğrenciler, önceden belirlenen bir ülkenin Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi olarak, yine önceden belirlenen bir konu ile ilgili temsil ettikleri ülkenin görüşlerini ve çıkarlarını savunmaktadır. Birleşmiş Milletler oturumlarındaki tüm resmi jargonun ve prosedürlerin zorunlu olduğu bu konferanslarda öğrenciler, araştırma sonucu elde ettikleri bilgilerle ilgili olarak konuşmakta, dinlemekte ve yazmakta, temsil ettikleri pozisyonlarla ilgili olarak rol yapma olanağı bulmaktadırlar. Birleşmiş Milletler’in desteğiyle icra edilen Model United Nations programı sayesinde öğrenciler, bir yandan Türkiye’den ve dünyadan bir çok yeni insanla tanışma ve yeni kültürleri tanıma olanağı bulurken, diğer yandan uluslararası meseleler konusunda bilgilenmektedirler.
3TED-KANADA ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Türk Eğitim Derneği (TED) ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde TED Düzce Koleji öğrencileri kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp denkliklerini alarak bir üst sınıftan tekrar okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir. Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurt dışında üniversite okuma fırsatı sağlamayı amaçlamaktadır. Nova Scotia Değişim Programı, 7. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilere; “Akademik Ay Programı”, “Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı” ve “Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı” olmak üzere üç farklı süre seçeneği sunmaktadır.
4TÜBİTAK
Okulumuzda, öğrencilerimizin çevre, matematik, fen ve sosyal bilimler alanında ürettikleri yenilikçi fikirleri ile proje hazırlama sürecine katılmaları hedeflenmektedir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi TÜBİTAK, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında ve şenliklerinde yer almaları için yüreklendirmektedir. İESO Coğrafya Olimpiyatları gibi temel bilimler alanında olimpiyat yarışmalarına yönlendirerek öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmelerine fırsat tanımaktadır.
5KARİYER GÜNLERİ
TED Düzce Koleji Kariyer Gelişim Zirvesi’nin amacı; öğrencilerimizin alanında lider isimlerin paylaşımlarıyla kariyer süreçlerindeki üniversite tercihlerini, iş hayatındaki tecrübelerini, sosyal paylaşımlarının yer aldığı projeleri, firma stratejilerini, şirketlerin insan kaynaklarını ve işe alım stratejileri ile yeni nesil teknolojilerin yarattığı iş alanları hakkında birincil ağızdan deneyimlemelerini sağlamaktır.
6BEYAZ BAYRAK
Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okulumuz “Beyaz Bayrak ve Sertifika” ile ödüllendirildi.