UYGULAMA VE PROJELERİMİZ

Bilişim Garajı
Bilişim Garajı, tüm dünyada hızla değişen ‘okul’, ‘öğrenme’, ‘eğitim’, ‘bilgi’, ‘beceri’, ‘ölçme-değerlendirme’ kavramlarının yeniden tanımlanmasına yönelik ar-ge çalışmalarına yüksek bütçe, enerji ve zaman ayırmaktadır. Eğitim bilimleri, eğitim teknolojileri, mekatronik mühendisliği, matematik, fen bilimleri alanlarında uzman ekibiyle, 16 yaş altı nesillerin kuramsal değil, disiplinler arası uygulamalı bilgi ve beceri kazanması Bilişim Garajı’nın en öncelikli ve önemli hedefidir. Bilişim Garajı ile, K-12 seviyesindeki eğitim kurumlarına bugün kıvılcımlar halinde kendini göstermeye başlayan ‘yeni okulculuk’ konusunda rehberlik edecek bir ekosistem sunacak ar-ge çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmalarımızın, önümüzdeki 10 yıl içerisinde iş hayatına ve sosyal yaşama atılacak olan çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları ‘evrensel becerileri’ kazandıracağına yönelik inancımız çok yüksektir.
Akademik Destek Çalışmaları
Ortaokulda uygulanan akademik destek çalışmalarının amacı ögrencilerimizin temel derslerdeki akademik performanslarını artırmaktır. Çalışmalar LGS hazırlık, yabancı dil destek çalışmaları ve rehberlik hizmetleri olarak hafta sonları ve ihtiyaç doğrultusunda hafta içi olacak şekilde planlanmaktadır.
STEM Eğitim Modelimiz
STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematichs) eğitimi fen ve matematik gibi temel bilimlerin, mühendislik ve teknolojinin sağladığı uygulama olanaklarıyla entegre edilerek öğretilmesini içeren ve okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm seviyeleri kapsayan bir eğitim yaklaşımıdır. STEM eğitimi ile disiplinler arası bir öğrenme sağlanmaktadır. STEM eğitimi, ekonomik olarak ilerlemeyi, bilgi ve bilişim çağını yakalamış yaratıcı, üretken ve 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış liderler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Soru soran, sorgulayan, problemleri tanımlayan, inovatif düşünen, girişimci ruhlu, yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip ve topluma karşı duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuz, bu hedefi STEM yaklaşımı ile de desteklemektedir.